Vinokourov en Kolobnev riskeren celstraf van een half jaar na gebeurtenissen in Luik-Bastenaken-Luik in 2010

Arjen T'Sjoen
| 18 reacties
Vinokourov en Kolobnev riskeren celstraf van een half jaar na gebeurtenissen in Luik-Bastenaken-Luik in 2010
Foto: © photonews

Het parket heeft voor de correctionele rechtbank van Luik zes maanden gevangenisstraf gevorderd tegen de Kazach Alexandre Vinokourov en de Rus Alexandr Kolobnev. De twee renners worden er nog steeds van verdacht afspraken te hebben gemaakt over het eindresultaat van de wedstrijd.

Op 25 april 2010 won Alexandre Vinokourov voor de tweede keer in zijn carrière Luik-Bastenaken-Luik. De Kazach reed een hele tijd vooruit samen met de Rus Alexandr Kolobnev en zou hem 150.000 euro aangeboden hem om de eindsprint niet aan te gaan. Kolobnev accepteerde het voorstel en liet zich op de klim naar Ans 'verrassen' door Vino.

Lange tijd leek er geen straf te komen, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Vinokourov zou een boete van 100.000 euro opgelegd krijgen en er werd ook een gevangenisstraf van 6 maanden gevorderd. Ook Kolobnev komt in aanmerking voor een gevangenisstraf en moet een boete van 50.000 euro betalen. Het geld dat hij van Vinokourov kreeg, is intussen al in beslag genomen. Er volgt een uitspraak door de rechter op 8 oktober. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties