Wat wanneer te verwachten op het WK? Volgende data en tijdstippen alvast aan te duiden in de agenda!
Redactie
| 1 reacties

Startuur vrouwen drie uur later dan dat van de mannen op WK

Wat wanneer te verwachten op het WK? Volgende data en tijdstippen alvast aan te duiden in de agenda!
Foto: © photonews

Ann-Sophie Duyck deed enkele maanden geleden wat menig wielrenner en wielrenster inmiddels al heeft gedaan: een kijkje gaan nemen in het noorden van Yorkshire, in Harrogate, op het WK-parcours. Vanaf 22 september is het zover en strijden verschillende categorieën voor de wereldtitel.

Niet onbelangrijk om te weten op welke dag je hoe laat moet gaan klaar zitten op het WK, want het belooft de moeite te worden, daar op het toch wel uitdagende parcours in Engeland. Er is al meermaals over dezelfde wegen gereden in de Ronde van Groot-Brittanië. In een kampioenschap gaat het toch nog een andere vorm aannemen.

Het begint op zondag 22 september met de mixed team relay, de gemengde ploegentijdrit van 2x14 kilometer. België doet hiervoor een beroep op Jan Bakelants, Frederik Frison, Senne Leysen, Valerie Demey, Sofie De Vuyst en Julie Van De Velde.

De volgende dagen staan er tijdritten op het programma. De vrouwen, met voor ons Ann-Sophie Duyck en Julie Van De Velde, rijden van Ripon naar Harrogate en beginnen eraan om 15u40. De mannen vertrekken een dag later, op 25/09, in Northallerton om de 54 kilometer naar Harrogate te overbruggen. Startuur is dan 14u10. Ook Europees kampioen tijdrijden Remco Evenepoel tekent present.

De junioren bij de jongens starten als enigen hun wegrit in Richmond. Doncaster is de startplaats voor de vrouwelijke junioren en mannelijke beloften. Op 28 september om 12u40 vat Bradford-Harrogate dan aan, oftwel het WK op de weg bij de vrouwen elite.

Zondag 29/09 is het dan tijd voor de hoogmis van het WK wielrennen. Wie de eerste momenten niet wil missen, moet er wel vroeg bij zijn. De koers gaat al om 9u40 van start in Leeds. De renners moeten vervolgens liefst 285 kilometer overbruggen tot aan de aankomst in Harrogate.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties