Evenepoel wilde deze kans niet laten schieten en hoopt op lastig WK

Evenepoel denkt in teamverband met oog op WK

Evenepoel wilde deze kans niet laten schieten en hoopt op lastig WK
Foto: © photonews

Remco Evenepoel gaat wel wat kilometers afmalen wanneer hij eind september in Yorkshire beland. Eerst in de tijdrit, nadien ook nog in de lange wegrit. Hij kan er zelf niet gelukkiger mee zijn. Al betekent dat niet dat hij er zich ook aan verwacht had.

"Na het EK heb ik met Rik Verbrugghe over het wereldkampioenschap gecommuniceerd. Hij vroeg: 'Als de kans zich zou voordoen, ben je dan geïnteresseerd om mee te gaan?' Ik zei jazeker, waarom niet? Zo'n kans wil ik niet laten liggen", geeft Evenepoel aan in HLN. "Ik had niet verwacht dat ik in mijn eerste profjaar al deel zou uitmaken van de Belgische WK-ploeg op de weg."

Tijdens de wegrit moet hij dus voor liefst 285 kilometer aan de bak. "Andere renners in de Belgische selectie met veel meer ervaring dan ik, kunnen die afstand beter aan. Ik ga naar Yorkshire met de beste bedoelingen. Het gaat de hele dag op en neer. Of dat echt mijn ding is, kan ik nog niet zeggen. Dat zullen we de dag zelf wel zien."

NIET FOCUSSEN OP OVERWINNING

In elk geval schrikt Evenepoel niet terug voor een zware wedstrijd, integendeel. "Hoe lastiger de koers, hoe beter voor mij. Zo is het wel. Ik denk niet dat ik moet focussen op de overwinning. Ik zal er alles aan doen om het team zo ver mogelijk te brengen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5018 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties