Lampaert, Benoot, Stuyven en Wellens wikken en wegen hun kansen voor resterende WK-plaatsen

Lampaert en Wellens hebben grote hoop op WK-ticket

Lampaert, Benoot, Stuyven en Wellens wikken en wegen hun kansen voor resterende WK-plaatsen
Foto: © photonews

Het zijn spannende dagen voor zij die nog hopen een WK-ticket in hun bus te zien vallen. Renners als Lampaert, Benoot, Stuyven en Wellens hopen allemaal nog in aanmerking te komen. Ze schatten hun kansen in, een kleine week voor de definitieve beslissing.

In Het Laatste Nieuws komen ze alle vier aan het woord. Yves Lampaert kaapte voor België nog een medaille weg op het EK. "Ik heb er de koers toch gered voor de Belgen. Ik hoop dat dat zilver in mijn voordeel speelt. Ik denk dat ik een goeie kans maak."

Tiesj Benoot koos voor een andere voorbereiding dan vele anderen, met deelname aan de Bretagne Classic en de Ronde van Groot-Brittanië. "Ik heb mijn aanloop naar het WK tijdens de Tour overlegd met de bondscoach en hij stond erachter. Ik weet dat Rik verbrugghe een moeilijke keuze moet maken, maar ik hoop erbij te zijn."

WEINIG HOOP BIJ STUYVEN

Bij Jasper Stuyven is de hoop niet enorm groot. "Ik schat mijn kans laag in." Vooral dat er nu nog plaatsjes moeten afgedwongen worden in de Canadese weekend stoort hem. "Persoonlijk vind ik het jammer dat we bijna onder druk gezet worden om in één wedstrijd ineens te bewijzen dat we klaar zijn."

Tim Wellens heeft wat dat betreft een opvallende mening. "Ik heb Rik gezegd dat ik niet ga koersen voor mijn selectie in Canada. Wie dat wel wil doen, moet twee ronden voor het einde gewoon demarreren. Maar ik koers om die races te winnen. Ik denk dat ik dit jaar al goed gereden heb en ga ervan uit dat ik mee mag naar het WK."

OOK VANMARCKE NIET VERGETEN

Naast dit viertal lijkt ook Sep Vanmarcke het meeste kans te maken. Uit die vijf moet Verbrugghe dan twee renners aanduiden. Het laatste ticket gaat immers naar een pure helper. Tim Declercq en Laurens De Vreese komen voor die rol in aanmerking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5018 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties