Philippe Gilbert wint opnieuw na absolute monsteretappe, Quintana mag dromen van het podium
Redactie
| 61 reacties

Na een onwaarschijnlijke etappe ging de zege naar Philippe Gilbert

Philippe Gilbert wint opnieuw na absolute monsteretappe, Quintana mag dromen van het podium

In de Ronde van Spanje stond de vlakke etappe richting Guadalajara over ruim 200 kilometer op het programma. Zonder wind zou dit een geschiedenisloze etappe zijn, maar dat werd het allesbehalve.

Bij de start was het meteen oorlog in het peloton. Een groep van 35 renners reed weg en daar zaten klassementsmannen Nairo Quintana en Wilco Kelderman bij. Roglic, Pogacar, Valverde en Lopez bleven een antwoord schuldig waardoor het verschil snel opliep richting de 3 minuten.

Onder het beulswerk van Deceuninck-Quick Step vergrootte de voorsprong zelfs even naar zes minuten, maar nadien bracht Astana het verschil toch wat terug naar ongeveer 4:30. Roglic was intussen al zijn ploegmaats kwijt, maar kende gelukkig voor hem geen pech. Team Jumbo-Visma is vandaag wel echt tot het uiterste moeten gaan.

Drie lastige slotkilometers

Onder impuls van Team Sunweb dikte de voorsprong nog aan tot een vijftal minuten. Richting de binnenstad van Guadalajara liep het nog stevig op. Zdenek Stybar ging op een kleine 2 kilometer ten aanval, maar achter zijn rug viel het niet stil. 

Op 500 meter van de aankomst besloot Sam Bennett van erg vroeg te gaan. Gilbert ging in de reactie en liet Bennett achter. Gilbert wint zo z'n tweede etappe in de Vuelta voor Sam Bennett en ploegmaat Rémi Cavagna. Roglic bliijft vrij makkelijk leider, maar ziet Nairo Quintana naar plek twee stijgen. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties