Rohan Dennis bewijst dat regenboogtrui motivatie is die zelfs grootste conflict doet vergeten

WK tijdrijden kan carrière van Dennis opnieuw op het juiste spoor zetten

Rohan Dennis bewijst dat regenboogtrui motivatie is die zelfs grootste conflict doet vergeten
Foto: © photonews

In een eerste reactie na zijn opmerkelijke opgave tijdens de Tour heeft Rohan Dennis laten weten dat hij de voorbije maanden heel wat over zich heen heeft gekregen. Maar over het hoe en het waarom rept hij nog altijd met geen woord. Terwijl je dat toch mag verwachten.

Een renner die opstapt uit de Tour terwijl het niet aan het fysieke ligt, het blijft toch hoogst opmerkelijk. Even vreemd is dat diezelfde renners vervolgens de lippen op mekaar houdt, om dan een kleine twee maand later toch te reageren, maar eigenlijk niets - of toch heel weinig - te zeggen.

Want wat laat Dennis eigenlijk weten? Dat het business as usual is. Dat hij wellicht bij Bahrein-Merida blijft en straks gewoon aan de start van het WK tijdrijden komt. Terwijl hij tijdens de Tour net afstapte een dag voor de tijdrit, na een aanslepend conflict over materiaal met de ploegleiding, zo bleek toch uit verschillende verhalen.

AL SCHADE GENOEG

Nu gaat het dus toch weer zijn gangetje en daar zijn een aantal redenen voor. Zijn opvallende exit heeft het imago van Dennis als speciale - zeg maar moeilijke - kerel geen deugd gedaan. Als hij nu ook gaat aansturen op een breuk met Bahrein Merida, zal dat zijn reputatie er ook niet weer bovenop helpen. Er zullen nog altijd teams voor hem in de rij staan, maar de kans bestaat toch dat hij dan beschadigd uit deze saga komt.

Daarnaast is er de kwestie van het wereldkampioenschap. Dennis mag dan al eens op zijn strepen staan, maar de regenboogtrui neemt hij serieus en schat hij naar waarde. Niet onlogisch als je die een heel jaar door in alle tijdritten hebt mogen aantrekken. Voor een echte tijdritspecialist als hij is zijn triomf op het WK in Innsbruck hét hoogtepunt uit zijn carrière.

NIEUWE WERELDTITEL ALS GODSGESCHENK VOOR RENNER EN PLOEG

Vooral ook door de manier waarop: de Australiër reed de tegenstand er helemaal naar huis. Tom Dumoulin en Victor Campenaerts kwamen het meest 'in de buurt'. Zij eindigden op maar liefst 1 minuut en 21 seconden. De rest kreeg meer dan 2 minuten aan de broek.

Ook al is het dan een apart tweede deel van het seizoen voor Rohan Dennis, het mag niet verrassen dat hij zich in alle stilte volop aan het klaarstomen is om zijn titel te verdedigen. Daarop is het ook hopen bij Bahrein Merida. Voor zo'n ploeg is het zeker een opsteker om de wereldkampioen tijdrijden in de eigen rangen te hebben. Er rest het team dus weinig anders dan Dennis aan boord te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5018 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties