Belg met heupprothese stopt met wielrennen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Bart De Clercq hangt op zijn 33ste zijn fiets aan de haak

Belg met heupprothese stopt met wielrennen
Foto: © photonews

Dat hij zijn laatste twee koersen niet meer uitreed, was misschien al een teken aan de wand. Ondanks zijn heupprothese zit er geen lang vervolg van de wielercarrière van Bart De Clercq meer in. Aan het eind van het seizoen zet De Clercq er een punt achter.

De grootste overwinning in zijn wielerloopbaan was een ritzege in de Ronde van Italië in 2011. Vier jaar later eindigde hij nog knap in de top vijftien in de Giro. In de laatste jaren werd De Clerq echter geplaagd door kwetsuren.

"Bijna negen jaar heb ik het geluk gehad om mijn hobby als beroep te kunnen uitoefenen", blikt De Clerq terug. "Zeven jaren zou ik de kleuren van de 'Lotto-ploeg' vertegenwoordigen. In 2018 begon ik aan een nieuwe uitdaging bij Wanty-Groupe Gobert. Een val met gebroken heup als zware gevolg betekende de start van een jaar vol ellende."

GEEN MIRACULEUZE GENEZING

"Na verschillende operatieve ingrepen bleek het plaatsen van een heupprothese de enige optie", vervolgt onze landgenoot. "Intussen heb ik er vrede mee genomen dat een miraculeuze genezing van de hinder in mijn been onwaarschijnlijk is. Het is spijtig dat ik mijn wielercarrière enkele jaren eerder dan gewenst moet afsluiten. Maar globaal genomen blik ik met veel dankbaarheid terug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties