Bijzonder sterke Higuita wint na een knappe solo, Roglic komt niet in de problemen ondanks aanvalswerk Lopez
Arjen T'Sjoen
| 1 reacties

Er was weinig te doen aan een schitterende Sergio Higuita

Bijzonder sterke Higuita wint na een knappe solo, Roglic komt niet in de problemen ondanks aanvalswerk Lopez
Foto: © photonews

In de Ronde van Spanje was het uiteraard weer klimmen geblazen. Kon Team Movistar Roglic voor een tweede keer op rij in de problemen brengen?

Na de dolle waaieretappe van gisteren mochten de renners opnieuw vier bergen van eerste categorie over. Na een bijzonder snelle aanvangsfase reed er een groepje weg met Wout Poels, Tao Geoghegan Hart, Tobias Ludvigsson, Louis Meintjes, Sergio Higuita en bergleider Geoffrey Bouchard.

In het peloton trok op de derde klim van de dag Astana bijzonder hard door. Miguel Angel Lopez trok ten aanval op dik 60 kilometer van de aankomst en haalde op de top zijn ploegmaat Omar Fraile bij. De twee draaiden een tijdje rond, maar de groep Roglic keerde terug dankzij het werk van de Amerikaan Sepp Kuss. Intussen reed het toptalent Sergio Higuita nog altijd anderhalve minuut voor de groep der favorieten uit.

Pogacar en Quintana in de problemen

Op de slotklim waren de krachten van Lopez nog steeds niet op en de Colombiaan trok opnieuw ten aanval. Pogacar en Quintana konden dat tempo niet langer volgen en bleven achter. De kopman van Astana trok stevig door en Pogacar en Quintana moesten een minuutje prijsgeven.

Een bijzonder sterke Higuita kon intussen de opkomende kopmannen afhouden en haalde zijn eerste ritzege in een grote ronde ooit binnen. Primoz Roglic won het sprintje om de tweede plek voor Alejandro Valverde en staat opnieuw een stapje dichter bij Madrid. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/01/2021 - 31/01/2021 WK Veldrijden
03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties