Gilbert verklaart zijn vertrek bij Deceuninck-Quick.Step en breekt een lans voor Declercq
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 36 reacties

Gilbert hoopt Declercq mee te krijgen naar het WK

Gilbert verklaart zijn vertrek bij Deceuninck-Quick.Step en breekt een lans voor Declercq
Foto: © photonews

Heel knap dat Philippe Gilbert ook in zijn laatste maanden bij Deceuninck-Quick.Step nog enkele fraaie zeges boekt. Het is niet altijd dat een vertrekkende renner nog zo sterk uit de hoek komt. Wel zou hij graag huidig ploegmaat Declercq mee op het WK krijgen.

Er werd Gilbert na zijn tweede ritzege in deze Vuelta gevraagd waarom hij Deceuninck-Quick.Step gaat verlaten. "Heel simpel, omdat ik geen voorstel kreeg. Dan kan je niet blijven. Gelukkig vond ik heel snel een team dat me bevalt. Daarenboven is Lotto Soudal ook nog eens een Belgisch project, en ik kon er meteen voor drie jaar tekenen."

DECLERCQ AL JAREN BESTE BELGISCHE HELPER

Wel blijft hij dit jaar het volle pond geven en wil hij straks ook scoren op het WK. Met Tim Declercq in zijn dienst? "Voor mij is Tim al jaren met verre voorsprong de beste Belgische helper", zegt Gilbert aan Het Nieuwsblad. "Hij heeft voor tweehonderd procent zijn plaats in de WK-ploeg. Ik was verrast dat de bondscoach maandag geen zes in plaats van vijf namen bekendmaakte."

Declercq laat zich de complimenten welgevallen en voelt zelf ook dat hij sterk bezig is. "Ik heb nooit beter gereden. Ik zou heel graag naar Yorkshire gaan. Ik denk dat ik al bewezen heb dat ik me kan wegcijferen, of het nu voor mijn eigen of de nationale ploeg is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties