Gilbert verklaart zijn vertrek bij Deceuninck-Quick.Step en breekt een lans voor Declercq
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 36 reacties

Gilbert hoopt Declercq mee te krijgen naar het WK

Gilbert verklaart zijn vertrek bij Deceuninck-Quick.Step en breekt een lans voor Declercq
Foto: © photonews

Heel knap dat Philippe Gilbert ook in zijn laatste maanden bij Deceuninck-Quick.Step nog enkele fraaie zeges boekt. Het is niet altijd dat een vertrekkende renner nog zo sterk uit de hoek komt. Wel zou hij graag huidig ploegmaat Declercq mee op het WK krijgen.

Er werd Gilbert na zijn tweede ritzege in deze Vuelta gevraagd waarom hij Deceuninck-Quick.Step gaat verlaten. "Heel simpel, omdat ik geen voorstel kreeg. Dan kan je niet blijven. Gelukkig vond ik heel snel een team dat me bevalt. Daarenboven is Lotto Soudal ook nog eens een Belgisch project, en ik kon er meteen voor drie jaar tekenen."

DECLERCQ AL JAREN BESTE BELGISCHE HELPER

Wel blijft hij dit jaar het volle pond geven en wil hij straks ook scoren op het WK. Met Tim Declercq in zijn dienst? "Voor mij is Tim al jaren met verre voorsprong de beste Belgische helper", zegt Gilbert aan Het Nieuwsblad. "Hij heeft voor tweehonderd procent zijn plaats in de WK-ploeg. Ik was verrast dat de bondscoach maandag geen zes in plaats van vijf namen bekendmaakte."

Declercq laat zich de complimenten welgevallen en voelt zelf ook dat hij sterk bezig is. "Ik heb nooit beter gereden. Ik zou heel graag naar Yorkshire gaan. Ik denk dat ik al bewezen heb dat ik me kan wegcijferen, of het nu voor mijn eigen of de nationale ploeg is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties