Greg Van Avermaet zal er staan op WK: "Denk dat niemand zal klagen als ..."

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 29 reacties
Greg Van Avermaet zal er staan op WK: "Denk dat niemand zal klagen als ..."
Foto: © photonews

Voor vele renners is de Vuelta nog steeds dé beste manier om voor te bereiden op het WK in Yorkshire, maar Greg Van Avermaet trok op hoogtestage en wil via de koersen in Canada klaar zijn voor het WK. "Ik hoor nog steeds bij de besten van de wereld."

Het zou een kwisvraag kunnen zijn: welke koersen heeft Greg Van Avermaet in 2019 gewonnen. Pech voor 'Gouden Greg': het is geen makkelijke kwisvraag, want het betreft amper een ritje in de ronde van Valencia begin februari en een rit in de Tour of Yorkshire begin mei.

Derde zege?

Maar laat het WK nu net ook in Yorkshire zijn: "Ik denk niet dat iemand het erg zal vinden als mijn derde zege van het seizoen in Yorkshire op het WK is", aldus Greg Van Avermaet zelf in Het Nieuwsblad over zijn seizoen.

"Ik wil graag winnen in Canada ook, voor mijn status binnen de Belgische ploeg zou het ook goed zijn. Maar: ik heb vooral hard gewerkt om er op het WK te staan. Ik ben een heel regelmatige renner en rijdt continu finales. Dan is het soms frustrerend om iemand te zien winnen die je vier weken niet hebt gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties