Sagan en Alaphilippe laten zich uit over Evenepoel: "Hij is in staat om te winnen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Sagan en vooral Alaphilippe onder de indruk van Evenepoel

Sagan en Alaphilippe laten zich uit over Evenepoel: "Hij is in staat om te winnen"
Foto: © photonews

Dat Remco Evenepoel het WK op de weg gaat rijden, is ook de buitenlandse toppers niet ontgaan. Peter Sagan en Julian Alaphilippe hopen zelf een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel. Zij bereiden zich voor in Canada en laten weten wat ze denken over de WK-deelname van Evenepoel.

VTM Nieuws peilde eerst bij Peter Sagan naar zijn mening. Over het WK bleef de Slovaak op de vlakte. Dat Evenepoel bezig is aan een sterk debuutjaar bij de profs, valt echter niet te ontkennen. "Hij is nog maar negentien jaar oud en rijdt meteen op profniveau. Ik denk dat hij een mooie toekomst heeft", aldus de drievoudig wereldkampioen.

EK TIJDRIJDEN HEEFT INDRUK GEMAAKT

Alaphilippe is uiteraard ploegmaat van Evenepoel en kan hem nog beter inschatten. "Hij doet niet alleen mee aan zijn eerste wereldkampioenschap, hij is in staat om te winnen. Als je ziet wat hij gedaan heeft op het EK tijdrijden, dan zie ik niet veel renners die veel sterker zijn dan hem op een wereldkampioenschap."

Het is Alaphilippe menens: volgens hem is Evenepoel kandidaat-wereldkampioen. "Zeker omdat hij zijn zinnen gezet heeft op het WK en alles gaat geven. Ik ben niet 300% zeker dat hij gaat winnen, maar hij gaat er echt niet ver vanaf zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties