Van Avermaet weet wat er nog moet gebeuren: "Niemand wint met het gemak waarmee Mathieu of Julian dat doen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties

Van Avermaet ervan overtuigd dat hij WK kan winnen als hij 100% is

Van Avermaet weet wat er nog moet gebeuren: "Niemand wint met het gemak waarmee Mathieu of Julian dat doen"
Foto: © photonews

Zijn eerste hoogtestage in jaren moet Greg Van Avermaet in staat stellen om aan het eind van 2019 te doen waar hij het al het hele jaar lastig mee heeft... winnen. In de eerste plaats moet hij écht klaar geraken. Dan kan hij toppers à la Van der Poel en Alaphilippe kloppen.

"Winnen is het mooiste wat er bestaat. Dat is voor mij niet anders. Maar ik doe het nu eenmaal niet aan de lopende band. Het verhaal van mijn leven", verwijst Van Avermaet in Het Laatste Nieuws naar de ereplaatsen die hij dit jaar bij mekaar gereden heeft.

Zijn hoogtestage in Zwitserland zou wel moeten renderen. "Ik heb hard getraind. De Bretagne Classic kwam nog iets te snel, daar voelde ik het effect nog niet. Maar na een extra week in de Ardennen moet het nu wél vruchten afwerpen. Vooral straks, op het WK in Yorkshire. Eén van mijn laatste kansen op de wereldtitel, op een parcours dat me op het lijf is geschreven."

BREDE EN STERKE KERN

Van Avermaet gelooft in een sterke Belgische ploeg, al is hij ook realistisch. "Hoe goed we allemaal ook mogen fietsen, niemand wint met het sprekende gemak waarmee Mathieu of Julian dat in hun topmomenten doen. Maar laat die brede, sterke kern onze weelde zijn. Zelf moet ik in de eerste plaats zorgen dat ik 100% klaar ben. In dat geval kan ik... jawel, winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties