Verbrugghe vanaf volgend jaar enkel nog bondscoach op vraag van federatie
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Geen dubbele functie meer voor Rik Verbrugghe

Verbrugghe vanaf volgend jaar enkel nog bondscoach op vraag van federatie
Foto: © photonews

Sinds december 2018 is Rik Verbrugghe bij Belgian Cycling aan de slag als bondscoach van het nationale team. Die job combineerde hij tot dusver met de rol van sportief manager bij Bahrein Merida. Een functie die hij vanaf volgend jaar zal opgeven.

Zijn contract bij Bahrein Merida loopt dit jaar af en dan is het niet onlogisch dat hij voortaan volledig de focus op de nationale ploeg zou leggen. Alleen zou er ook alweer interesse zijn van Cofidis. De Belgische federatie staat er echter op dat Verbrugghe de functie van bondscoach voortaan voltijds gaat uitvoeren.

KRITIEK VAN WELLENS

Het was altijd al de bedoeling dat Verbrugghe zijn werk bij Bahrein zou afbouwen. Toch liggen er ook andere zaken mee aan de basis van het feit dat Belgian Cycling nu de volledige aandacht van de bondscoach opeist. Zo was er recent kritiek van Tim Wellens op de gebrekkige communicatie.

Dat was ook een item toen Verbrugghe een tweet plaatste om de fans te betrekken bij zijn keuze voor de laatste drie WK-gangers en hierbij een gratis koffie aanbood in zijn fietsenwinkel. Hij mag daar gerust zaakvoerder blijven, maar zou wel aangesproken zijn op het feit dat hij op die manier zogenaamd reclame maakte voor zijn winkel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties