Woods, Stybar, Sagan,... Dit zijn de eerste selecties voor het WK in Yorkshire

Arjen T'Sjoen
| 5 reacties
Woods, Stybar, Sagan,... Dit zijn de eerste selecties voor het WK in Yorkshire
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 29 september staat het WK wielrennen in Yorkshire op het programma. In landenteams strijden de beste renners ter wereld dan om de wereldtitel. Het aantal renners dat een land mag meenemen is afhankelijk van het behaalde aantal UCI-punten over het hele seizoen.

Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan mag drie knechten meenemen naar Groot-Brittannië. Broer en ploegmaat Juraj Sagan is erbij, verder kan hij rekenen op de steun van Erik Baska en Jan Andrej Cully. Cully zal ook de tijdrit rijden voor Slowakije.

Bij Luxemburg is Bob Jungels de grote kopman. De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne krijgt Ben Gastauer, Jempy Drucker en Alex Krisch mee. Bob Jungels zal uiteraard de tijdrit betwisten.

Canada, Oostenrijk en Tsjechië

Bij Canada is de bronzen medaille van vorig jaar, Michael Woods, de kopman. Antoine Duchesne, Hugo Houle, Guillaume Boivin, Benjamin Perry en James Piccoli mogen verder ook nog mee naar Yorkshire afzakken. Astana-klimmer Hugo Houle zal ook in actie komen tijdens de tijdrit.

Bij Tsjechië is Zdenek Stybar de vooruitgeschoven man. Verder kunnen ook Petr Vakoc en Roman Kreuziger een rol gaan spelen. Frantisek Sisr, Jan Barta en Joseph Cerny zullen in dienst deelnemen.

Tot slot start ook Oostenrijk met een interessante selectie.  Felix Großscharter, Michael Gogl, Marco Haller, Patrick Konrad, Hermann Pernsteiner en Lukas Pöstlberger zijn allemaal WorldTour renners die een finale kunnen rijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties