Deceuninck-Quick.Step levert nieuw huzarenstukje af in Vuelta, aanval op Roglic gaat dan toch niet door
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Cavagna rondt zijn vlucht af met overwinning in Toledo

Deceuninck-Quick.Step levert nieuw huzarenstukje af in Vuelta, aanval op Roglic gaat dan toch niet door
Foto: © photonews

In de negentiende etappe zette het Vueltapeloton koers richting Toledo, waar Philippe Gilbert al eens een keertje won. Het werd geen derde ritzege voor hem, wel een triomf voor zijn ploegmaat Cavagna. In de breedte presteerde Deceuninck-Quick.Step weer erg sterk.

Tien renners maakten deel uit van de vroege vlucht: O'Connor, Stetina, Craddock, De La Cruz, Grmay, Cavagna, Arndt, Dillier, Armirail en Novak. Voor het overige leek het een rustige etappe te worden met een klassiek beeld, maar dat veranderde toen heel wat renners van Jumbo-Visma en ook rode trui Roglic ten val kwam.

VALVERDE LEGT ACTIE LAM

Bij Movistar begonnen ze volop te rijden en zetten ze de leider op een minuut. Niet iedereen bij de Spaanse ploeg stond blijkbaar helemaal achter dit initiatief. Op teken van Valverde werd de actie weer gestaakt en Roglic kon opnieuw komen aansluiten.

De wind ging ook nog een rol spelen en dus werden er enkele waaiertjes getrokken. Roglic en Quintana waren in eerste instantie niet mee, maar konden het gaatje wel weer dichten. In de kopgroep gooide Cavagna zijn kaarten op tafel. Geen enkele medevluchter volgde. De Fransman moest in zijn eentje strijden tegen het peloton.

DRIE MAN VAN DECEUNINCK-QUICK.STEP BIJ EERSTE VIER

Dat was toch net te laat in gang geschoten, want in de oplopende slotkilometer hield Cavagna knap stand. Bennett werd tweede. Stybar en Gilbert maakten het feest bij Deceuninck-Quick.Step compleet met respectievelijk een derde en vierde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties