Evenepoel over WK-ambities en een knipoog naar Van der Poel: "Ik weet wie ik moet volgen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 23 reacties

Remco Evenepoel spreekt zijn ambities voor de WK-tijdrit en WK-wegrit uit

Evenepoel over WK-ambities en een knipoog naar Van der Poel: "Ik weet wie ik moet volgen"
Foto: © photonews

Eind september zal Remco Evenepoel de Belgische driekleur verdedigen op het WK wielrennen in Yorkshire. Het toptalent zal deelnemen aan de tijd- en wegrit en start niet zonder ambities, dat mag duidelijk zijn.

Als Europees kampioen tijdrijden moet een medaille in Yorkshire tot de mogelijkheden behoren denkt Remco Evenepoel. "Ik moet dromen, maar als ik naast de medailles grijp, dan is het maar zo", legde de renner van Deceuninck.Quick-Step uit bij Gazet van Antwerpen

De concurrentie is niet van de poes, dat beseft Evenepoel ook wel. "Roglic wordt de grootste tegenstander. Maar er is ook Thomas, titelverdediger Dennis en ploegmaat Asgreen. En Campenaerts natuurlijk."

Te lang parcours?

Zijn medaillekansen in de tijdrit zijn groter dan die bij de wegrit, al zal hij wellicht geen anonieme koers rijden. "Ik moet aanvallen als ik iets wil halen. Mathieu van der Poel gaf ook al aan dat hij niet zal wachten, dus ik weet wie te volgen. Bovendien moeten wij de koers niet controleren."

'Het parcours is te lang', is een van de redenen waarom sommigen Evenepoel liever niet in de WK-selectie hadden gezien. "Het wordt mijn langste wedstrijd, maar dat werd ook gezegd over San Sebastian. Het is wel zo dat ik volgend jaar meer kans maak", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/01/2020 Nommay (FRA)
21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK

Nieuwste reacties