Kan Van Avermaet eindelijk vieren in Quebec? Dit zijn onze sterren!

Kan Van Avermaet eindelijk vieren in Quebec? Dit zijn onze sterren!
Foto: © photonews

In Quebec staat vrijdag de tiende Grand Prix Cycliste de Québec op het programma. Krijgen we daarin nog eens Belgisch succes?

Het is al van Philippe Gilbert geleden in 2011 dat er nog eens een Belg won in Quebec, al waren we er de voorbije jaren wel vaak erg dichtbij. Van Avermaet werd er de voorbije drie jaren tweede en verzamelde in totaal al vijf podiumplaatsen, Stuyven werd vorig jaar bovendien ook nog eens derde.

Aan Michael Matthews was er in de sprint echter niets te doen anno 2018. Ook dit jaar begint hij dan ook als een van de absolute favorieten aan de start in Quebec, al is hij misschien niet de allergrootste favoriet - er rijdt namelijk ene Julian Alaphilippe mee.

Of toch Sagan?

Voor de Fransman is het een uitgelezen kans om zijn WK-vorm een keertje te gaan testen. Maar wat als het een sprint wordt? Dan lijkt Peter Sagan over de beste papieren te beschikken: hij won al twee keer in Quebec (2016-2017).

Het zou wel eens een leuke race kunnen worden op vrijdag, de aankomst mag rond 22.30 uur Belgische tijd verwacht worden. Onze favorieten op een rijtje: 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties