Matthews wint voor tweede jaar op rij GP van Québec, Van Avermaet mee op het podium
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 11 reacties

Matthews gaat als winnaar in Québec Sagan en Van Avermaet voor

Matthews wint voor tweede jaar op rij GP van Québec, Van Avermaet mee op het podium
Foto: © photonews

Zoveel renners hadden er naar uitgekeken en dan was het eindelijk zover: het Canadese weekend, met eerst de GP van Québec. De grote kanonnen waren op de afspraak. Vooral Alaphilippe en Sagan maakten indruk, maar het was Matthews die net als vorig jaar als winnaar over de streep reed.

De Amerikaan Manning hield het langer vol dan zijn medevluchter Mas Bonet, maar werd op 26 kilometer van de finish toch ook teruggegrepen. In de voorlaatste ronde plaatste Stan Dewulf voor Lotto Soudal een fraaie aanval. Ook achter hem werd er vaart gemaakt en op 13,5 kilometer van de meet bevond hij zich toch weer in het ruime peloton.

DEVENYNS BEREIDT AANVAL ALAPHILIPPE VOOR

Op de lastige knikjes in de slotkilometers was het dan uitkijken naar de grote namen. Devenyns deed het voorbereidende werk met Alaphilippe in het wiel. Met twee kilometer voor de boeg was het dan aan Alaphilippe zelf. Sagan en Van Avermaet gingen ook knap mee.

Sagan zette vervolgens door in de laatste kilometer. Ook Stuyven en Haig trachtten hun wagonnetje aan te haken bij de andere drie, vanuit de achtergrond loerde eveneens nog gevaar. In de laatste honderden meters kwam een achtervolgende groep alsnog terug.

UITEINDELIJK TOCH SPRINTEN

Matthews ging aan de rechterkant van de baan aan en er zat nog meer dan voldoende op zijn sprint. Sagan en Van Avermaet legden beslag op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
03/08/2020 Gran Trittico Lombardo
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé

Nieuwste reacties