Wuyts stelt zich vragen bij selectiepolitiek bondscoach Verbrugghe
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Michel Wuyts stelt zich vragen bij selectiepolitiek bondscoach Verbrugghe

Wuyts stelt zich vragen bij selectiepolitiek bondscoach Verbrugghe
Foto: © photonews

Bondscoach Rik Verbrugghe heeft er wel een spelletje van gemaakt met zijn WK-selectie. Eerst selecteerde hij al vijf renners, nu moeten er daar nog drie bijkomen. Die moeten waarschijnlijk hun selectie in Canada verdienen. En er zijn nog veel kandidaten.

Wielerjournalist Michel Wuyts stelt zich daar vragen bij. "We hebben helaas maar 8 tickets en er zijn er al 5 weg. Dat moet toch een vervelende situatie zijn voor de renners in Canada. Je zal maar eens pech hebben", zegt hij bij Sporza.

"Ik hoop voor de bondscoach dat het nu al selecteren van 5 renners niet te voorbarig is geweest", vult Michel Wuyts aan. "Mijn gevoel: als je het dan toch tijdig wil aankondigen, doe het dan volledig. Ik zou gewacht hebben tot na de koersen in Canada."

Met veel voor drie plaatsen

Want nu gaan sommigen bijna geen kans hebben. "Het is sneu dat Yves Lampaert niet in Canada rijdt", zegt Wuyts. "Hij rijdt de Ronde van Slovakije, maar is toch de 2e van het EK en is hyperbetrouwbaar."

"Je kunt hem ook een andere rol geven. Niet noodzakelijk die van kandidaat-afwerker of afwerker, want hij is uitermate opofferingsgezind. En dan heb je ook nog onder meer Jasper Stuyven, Sep Vanmarcke, Tim Wellens en Tiesj Benoot."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties