Bergklassement al vroeg in laatste bergrit beslecht: opvolger van De Gendt is gekend

Bergklassement al vroeg in laatste bergrit beslecht: opvolger van De Gendt is gekend
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De bergrit naar Plataforma de Gredos beslist niet alleen mee over het eindklassement in de Vuelta. Ook voor de kandidaat-winnaars van de bergtrui was het een laatste kans om punten te sprokkelen. Geoffrey Bouchard mocht echter al snel op beide oren slapen.

In het eerste deel van de Vuelta was Angel Madrazo de grote smaakmaker uit deze grote ronde. Dag na dag ging de Spanjaard mee in de aanval om zoveel mogelijk punten op te rapen. Madrazo was dan ook dertien dagen lang drager van de bolletjestrui.

UIteindelijk werd hij in het bergklassement enkel overvleugeld door Geoffrey Bouchard van AG2R. De Fransman begon met een voorsprong van 76 punten aan de laatste bergrit. Als Madrazo op elke beklimming in deze etappe punten kon pakken, maakte hij alsnog kans om de koppositie weer in te nemen.

GEEN ENERGIE MEER BIJ MADRAZO

Zo ver is het niet gekomen. Madrazo had de energie niet meer en bleef op de eerste klim van de dag puntenloos. Zo was de strijd om de bergtrui meteen gestreden. Als Bouchard zondag de finish in Madrid haalt, gaat hij naar huis als de bergkoning van de Vuelta en volgt hij op de erelijst Thomas De Gendt op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties