Ene thuiscross van Toon Aerts vervangen door de andere: "Voor supporters veel mooier"

Ene thuiscross van Toon Aerts vervangen door de andere: "Voor supporters veel mooier"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een opvallende wijziging op de veldritkalender is de verandering van het parcours van de Aardbeiencross. Die werd dertig jaar lang verreden in Hoogstraten, maar zal in februari 2020 voor het eerst doorgaan in Merksplas. Toon Aerts vindt het best oké.

Het is voor de Belgisch kampioen allebei dicht bij huis. "Ik woon wel in Rijkevorsel, maar dat is op een boogscheut van de Kolonie in Merksplas. Eigenlijk was Hoogstraten mijn thuiscross. Ik moest die dan wel delen met Joeri en Jens Adams, want zij wonen wel in Hoogstraten. Nu is Merksplas alleen van mij", kondigt Aerts aan in Gazet van Antwerpen.

SNELLE CROSS

Niet langer dus de modderpoel in Hoogstraten. Aerts kent de omgeving in Merksplas minstens even goed. "Ik ga er vaak trainen. Je hebt mooie dreven en bossen errond. Voor de supporters zal Merksplas veel mooier dan Hoogstraten. Ik verwacht een snelle cross."

Gaat het ook een hele zware veldrit worden? "De zwaarte zal afhangen van het weer. Het is wel een harde ondergrond, dus er zal niet veel gelopen moeten worden. Ik zal sowieso gemotiveerd aan de start staan. Winnen in eigen streek is altijd leuk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties