Ene thuiscross van Toon Aerts vervangen door de andere: "Voor supporters veel mooier"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Toon Aerts kijkt al uit naar cross in Merksplas

Ene thuiscross van Toon Aerts vervangen door de andere: "Voor supporters veel mooier"
Foto: © photonews

Een opvallende wijziging op de veldritkalender is de verandering van het parcours van de Aardbeiencross. Die werd dertig jaar lang verreden in Hoogstraten, maar zal in februari 2020 voor het eerst doorgaan in Merksplas. Toon Aerts vindt het best oké.

Het is voor de Belgisch kampioen allebei dicht bij huis. "Ik woon wel in Rijkevorsel, maar dat is op een boogscheut van de Kolonie in Merksplas. Eigenlijk was Hoogstraten mijn thuiscross. Ik moest die dan wel delen met Joeri en Jens Adams, want zij wonen wel in Hoogstraten. Nu is Merksplas alleen van mij", kondigt Aerts aan in Gazet van Antwerpen.

SNELLE CROSS

Niet langer dus de modderpoel in Hoogstraten. Aerts kent de omgeving in Merksplas minstens even goed. "Ik ga er vaak trainen. Je hebt mooie dreven en bossen errond. Voor de supporters zal Merksplas veel mooier dan Hoogstraten. Ik verwacht een snelle cross."

Gaat het ook een hele zware veldrit worden? "De zwaarte zal afhangen van het weer. Het is wel een harde ondergrond, dus er zal niet veel gelopen moeten worden. Ik zal sowieso gemotiveerd aan de start staan. Winnen in eigen streek is altijd leuk."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties