Lefevere maakt plekje vrij in opleidingsploeg voor zoon van Johan Museeuw

Lefevere maakt plekje vrij in opleidingsploeg voor zoon van Johan Museeuw
Foto: © photonews

Johan Museeuw heeft het wielrennen nog altijd niet helemaal losgelaten en zijn zoon Stefano zou graag in zijn voetsporen treden. De 22-jarige renner krijgt daar alvast de kans toe. Hij kan prof worden bij Team Monti, de opleidingsploeg van Patrick Lefevere.

Volgens de reglementen van de UCI moet elke ploeg uit de WorldTour vanaf 2020 ook een continentale structuur uitwerken om jonge en beloftevolle renners op te leiden. Lefevere liet hierdoor zijn oog vallen op Team Monti, de Italiaanse continentale ploeg van teammanager Riccardo Magrini.

In het eerste jaar zullen er vooral Italianen ondergebracht worden in dit team, nadien zal het internationaler gaan. Maar één van de veertien gelukkigen die in 2020 al voor de ploeg zullen rijden, is Stefano Museeuw. Die voelde aanvankelijk meer voor het veld, maar heeft inmiddels de overgang naar het wegwielrennen gemaakt.

BELLI ALS PLOEGLEIDER

De outfit van Team Monti zal haast identiek zijn als die van Deceuninck-Quick.Step en er zal eveneens op Specialized-fietsen gereden worden. De jonge Museeuw zal onder andere worden bijgestaan door Wladimir Belli, die één van de ploegleiders is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties