Mathieu van der Poel zet eindzege in de verf met hattrick
Redactie
| 21 reacties

Mathieu van der Poel pakt op laatste dag in VK derde ritzege en eindzege

Mathieu van der Poel zet eindzege in de verf met hattrick
Foto: © photonews

De tegenstand mag het nog zo uitleggen, aan Mathieu van der Poel was helemaal niets te doen in de Ronde van Groot-Brittanië. De Nederlander begon als leider aan de slotetappe, graaide voor de derde maal ritwinst mee en stelde zo dus ook zijn eindzege veilig.

Een etappe van Altrincham naar Manchester van 166 kilometer restte het peloton nog in de Ronde van Groot-Brittanië. Onder impuls van Team Ineos werden er waaiers getrokken. Zo ontstond er een fel uitgedunde eerste groep. De meeste grote namen waren wel mee.

VAN DER POEL OOK HET SNELST OP HET VLAKKE

Ook latere aanvalspogingen konden de massasprint niet verhinderen. Geen oplopend stuk deze keer in de finale, dat leek in het nadeel van Van der Poel. Het verschil was dan ook minder groot dan bij zijn vorige ritzeges, maar de Nederlander toonde dat hij ook raad weet met een spurt op het vlakke.

In de strijd om de ritzege ging hij zijn landgenoot Cees Bol en de Italiaan Matteo Trentin vooraf. De Buyst en Meurisse werden respectievelijk achtste en negende. Ook in het eindklassement pronkt Van der Poel helemaal bovenaan, voor Trentin en De Buyst. Benoot eindigt in het klassement als negende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties