Movistar beticht UCI er eerst van voorkeursbehandeling te hanteren voor Roglic en komt dan toch met excuses

Movistar beticht UCI er eerst van voorkeursbehandeling te hanteren voor Roglic en komt dan toch met excuses
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De actie van Movistar om volle bak te gaan koersen nadat Primoz Roglic en zijn ploegmaats gevallen waren, stuitte op veel onbegrip. De Spaanse ploeg verdedigde zich eerst nog fel bij monde van ploegleider Arrieta, maar verontschuldigde zich inmiddels wel.

"Dit soort dingen is ons al vaak voorgevallen", zegt José Luis Arrieta in een mededeling bij Belga. "Met Valverde in de Tour en de Vuelta. Toen vroeg niemand zich af waarop niemand op Alejandro heeft gewacht. Het was vooraf de bedoeling om op die plek aan te vallen. Vervelend dat Roglic net daarvoor viel. Ik zie niet graag iemand vallen."

De Spaanse ploegleider kon zich niet vinden in het oordeel van de jury. "De beslissing om de actie stop te zetten was de onze, nadat de jury had gezegd dat ze zouden toelaten dat renners achter de auto's terugkeerden. Is dat het wielrennen? De UCI die beslist wie moet winnen? Blijkbaar vinden ze het van belang dat Roglic wint."

Later kwam er ook wel een heel ander bericht met excuses uit het Movistar-kamp. "Movistar wil zich verontschuldigen voor wat er gebeurd is. Onze actie volgde de vooraf uitgetekende strategie. We wilden geenszins profijt halen uit de valpartijen van onze rivalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties