Peter Sagan op de afspraak in Québec: "Niet genoeg ruimte voor de overwinning"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Meer dan tweede plaats zat er tijdens de sprint niet in voor Sagan

Peter Sagan op de afspraak in Québec: "Niet genoeg ruimte voor de overwinning"
Foto: © photonews

De namen van Julian Alaphilippe en Mathieu van der Poel rollen dezer dagen veelvuldig over de tongen als het over WK-favorieten gaat. Men zou haast nog vergeten dat Sagan al drie keer wereldkampioen geworden is. Gezien de vorm die hij etaleerde in Québec, is een vierde wereldtitel niet uitgesloten.

Sagan reed een attente koers en  had van alle deelnemers het minste moeite om met Alaphilippe mee te gaan. "Het team heeft heel goed samengewerkt en hield me in een goede positie in de laatste paar kilometers. Alaphilippe viel aan met twee kilometer te gaan, ik reageerde en we waren met vier, vijf renners die een kloof konden slaan."

OP WANDEL MET GREG

Gezien de samenstelling was het een zeer interessante kopgroep. Toch bleef die niet weg tot aan de finish. "Ik zat daar met onder andere Alaphilippe, Van Avermaet en Ulissi, maar het peloton greep ons terug op het laatste rechte stuk. Ik ging mee toen de sprint startte, maar had niet genoeg ruimte om voor de overwinning te gaan."

In elk geval heeft Sagan laten zien dat de basisconditie in orde is en dat biedt nog perspectief voor die andere wedstrijd op Canadese bodem. "Ik voelde me goed. De koers in Montréal is wel een stukje zwaarder."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties