Pogacar voert nieuwe numero op en wipt alsnog op het podium, Roglic zonder ongelukken eindwinnaar in Vuelta
Redactie
| 14 reacties

Pogacar komt na straffe solo nog op podium van Vuelta terecht

Pogacar voert nieuwe numero op en wipt alsnog op het podium, Roglic zonder ongelukken eindwinnaar in Vuelta
Foto: © photonews

Alsof zijn twee eerdere ritzeges in deze Vuelta nog niet volstonden, heeft de 20-jarige Tadej Pogacar nog voor een uitmuntend slot gezorgd. De UAE-renner ging met een knappe solo in de laatste bergrit nog voorbij Quintana naar de derde plaats in het eindklassement.

Een vroege vlucht van twaalf renners gaf mee kleur aan deze etappe. Hierbij geen Madrazo en zo was Bouchard al snel mathematisch zeker van de bergtrui. De kopgroep werd verder uitgedund tot vier vluchters. Tao Geoghegan Hart maakte nog wel de sprong naar de vier. Dit vijftal zou het echter niet uitzingen tot op de streep.

In de groep der favorieten moest Knox, ten val gekomen in de derdelaatste etappe van deze Vuelta, lossen en zo zag de jonge Brit van Deceuninck-Quick.Step zijn stek in de top tien verloren gaan. Nadat Astana het tempo opvoerde, verschoot kopman Lopez ook al snel een eerste cartouche. De andere toppers gingen met hem mee.

VLIJMSCHERPE DEMARRAGE

Pogacar had het in de meest recente bergritten iets moeilijker, maar maakte op weg naar Plataforma de Gredos weer een prima indruk. De jonge Sloveen ging er met een vlijmscherpe demarrage vandoor en het antwoord bij zijn concurrenten bleef uit. Zo kon het talent van UAE alsnog een gooi doen naar een podiumplaats.

Movistar ging wel tempo maken in de achtervolging, maar kreeg het verschil niet onder de anderhalve minuut. Pernsteiner pakte nog uit met een moedige poging in de slotkilometers. Valverde, Roglic en Majka bleven in zijn gezelschap. Lopez en Quintana daarentegen geraakten achterop.

VERSCHILLENDE PRIJZEN VOOR POGACAR

Pogacar hield zijn inspanning vol tot op de streep. Zijn derde ritzege levert hem ook de witte trui en de derde plaats in de eindstand op. Valverde gaat deze Vuelta als tweede beëindigen, achter toekomstig winnaar Roglic. Er rest nu enkel nog de slotetappe naar Madrid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties