Terugkeer Memorial Rik Van Steenbergen met nieuwe aankomst stilaan in zicht: "Grote Rik komt opnieuw thuis"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Organisators Memorial Rik Van Steenbergen maken zich op voor finish in Arendonk

Terugkeer Memorial Rik Van Steenbergen met nieuwe aankomst stilaan in zicht: "Grote Rik komt opnieuw thuis"
Foto: © photonews

Rik Van Steenbergen blijft één van de grote legendes uit het Belgische wielrennen, met zijn drie wereldtitels, tweevoudige winst in zowel Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix en zijn zege in Milaan-Sanremo. Dit jaar is ook de Memorial Rik Van Steenbergen opnieuw terug.

In 1966 werd Van Steenbergen nog gehuldigd in het Sportpaleis tijdens zijn afscheid aan het wielrennen. Na een aanslepende ziekte liet hij het leven in 2003. Op dat moment werd ook al jarenlang de Memorial Rik Van Steenbergen georganiseerd. Dat bleef zo, tot de laatste editie in 2012. Nadien bleek het niet meer mogelijk deze wedstrijd te organiseren.

TERUGKEER OP HOOGSTE NIVEAU

Daar is dit jaar verandering in gekomen. Op 13 oktober staat de koers weer op de kalender. Met deze keer geen aankomst in Aartselaar, wel in Arendonk, het geboortedorp van Van Steenbergen. "De vernieuwde koers wordt meteen op het hoogste niveau gereden: als slotmanche van de Beker van België", kijkt organisator Ben Simons er naar uit in GvA.

"We willen er op termijn een echte Kempen Classic van maken." Er is daarom een bewuste omloop uitgetekend: de Memorial zal in 18 Kempsense gemeenten passeren. Met aan het slot dus die aankomst in Arendonk. "Grote Rik, want zo werd de drievoudige wereldkampioen destijds genoemd, komt opnieuw thuis", besluit burgemeester Kristof Hendrickx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/01/2021 - 31/01/2021 WK Veldrijden
03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties