Verloop van finale in Québec geeft Van Avermaet hoop: "Diep gaan na aanvallen van Alaphilippe"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Van Avermaet wist aanval Alaphilippe te pareren en reed ook nog behoorlijke sprint

Verloop van finale in Québec geeft Van Avermaet hoop: "Diep gaan na aanvallen van Alaphilippe"
Foto: © photonews

Voor het derde jaar op rij en voor de vijfde keer in zijn carrière eindigde Greg Van Avermaet op het podium in Québec. Een opsteker richting WK, ook door de manier waarop hij die derde plaats behaalde. Hij was bestand tegen de versnelling van Alaphilippe en kon nog een behoorlijke sprint rijden.

In de finale gooide de kopman van Deceuninck-Quick.Step zijn kaarten op tafel. Van Avermaet moest op de tanden bijten, maar kon wel volgen. "Het was diep gaan na de aanvallen van Alaphilippe. Als je een paar keer zo diep moet gaan, kan het zijn dat je kracht verliest voor je sprint."

Dat bleek niet het geval te zijn. Van Avermaet kon er nog een stevige spurt uitpersen, goed voor een podiumplaats. "Ik ben redelijk blij met hoe het gelopen is. In de laatste vier kilometers is er amper tijd om te recupereren en is het lastig tot aan de finish. Ik denk dat het een heel eerlijke aankomst is."

Ik heb goede beslissingen genomen 

Met een goed gevoel dus op naar de GP van Montréal van zondag. "Ik heb goede beslissingen genomen en ook al is het geen overwinning, het is altijd goed om op het podium te eindigen. Ik hou nog iets meer van de koers in Montréal. Al denkende aan het WK, kan dat met meer hoogtemeters in de benen een goede test zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties