Christopher Froome zit met gat in zijn geheugen en haalt motivatie uit mening van anderen
Redactie
| 3 reacties

Froome is vijf minuten uit zijn geheugen kwijt

Christopher Froome zit met gat in zijn geheugen en haalt motivatie uit mening van anderen
Foto: © photonews

Het is inmiddels drie maanden geleden dat Christopher Froome zwaar ten val kwam tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné. Zijn wielerjaar was meteen afgelopen. De meervoudig Tourwinnaar richt zich op succes in 2020 in de Tour en op de Spelen.

In een gesprek met The Telegraph laat Froome weten dat hij zich nog altijd niets herinnert van zijn val. "Vijf minuten zijn gewoon weg uit mijn geheugen. Ik word er gek van. Blijkbaar reden we door een stadje, na een afdaling. Wout Poels zegt me dat ik tegen deed dat hij achter me vandaan moest komen omdat ik mijn neus wilde snuiten. Meteen daarna ben ik blijkbaar door een windvlaag gereden."

Froome loopt nog altijd op krukken en fietst nog steeds niet langer dan een uurtje op de rollen. Dat er mensen zijn die twijfelen over het vervolg van zijn wielercarrière begrijpt hij. De Britse ronderenner van Team Ineos haalt er net kracht uit. "Een hele hoop mensen denkt: het is over, nooit wint hij nog de Tour. Dat motiveert me."

OLYMPISCH KAMPIOEN WORDEN BIJ 40 GRADEN

Ook Olympisch goud veroveren op de Spelen in Tokio is een groot doel. De omstandigheden daar zullen wel enorm zwaar zijn. "Het zal er veertig graden zijn, met en luchtvochtigheid die om te snijden is. En we moeten 5000 hoogtemeters doen. Het wordt vreselijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties