Deceuninck-Quick.Step mag nog eens vieren in slotrit, Roglic wint Ronde van Spanje
Redactie
| 3 reacties

Fabio Jakobsen haalt het in massasprint in Madrid

Deceuninck-Quick.Step mag nog eens vieren in slotrit, Roglic wint Ronde van Spanje
Foto: © photonews

Van Fuenlabrada nog naar Madrid, daar rondjes draaien en uiteindelijk sprinten: dat is wat het peloton in de Vuelta nog restte. Deceuninck-Quick.Step behaalde nog zijn vijfde ritzege op de slotdag. Jakobsen klopte Bennett in een spannende massasprint.

Zoals de traditie het wil werd het eerste deel van de slotetappe in een grote ronde afgewerkt aan een slakkegangetje. Er was zelfs tijd voor de fratsen van Roglic en Ezquerra (lees er HIER meer over). De meeste prijzen waren al uitgedeeld in deze Vuelta, maar de Superstrijdlust moest wel nog bekendgemaakt worden. Die gaat naar Miguel Angel Lopez, het nummer vijf uit het klassement.

Bij aankomst op het lokale circuit in Madrid kon er toch weer echt gekoerst worden. Onder meer Wallays was goed voor een aanvalspoging, al was die geen lang leven beschoren. De Colombiaan Martinez en de Spanjaard Rubio begonnen aan een koppeltijdrit. Ze reden een twintigtal seconden bij mekaar.

CAVAGNA MET DE INLEIDING

Het beeld van de finale was zo vastgelegd, met de twee vluchters die hun voorsprong met hand en tand trachtten te verdedigen. Bij het ingaan van de laatste tien kilometer zat hun avontuur er zo goed als op. In de voorlaatste kilometer jaagde Cavagna het tempo nog met een ruk de hoogte in en dan was het sprinten.

DUEL TUSSEN JAKOBSEN EN BENNETT

Het was bikkelen tussen de jongens van Deceuninck-Quick.Step en Trek-Segafredo. Het draaide weer op een duel uit tussen Jakobsen en Bennett. Jakobsen haalde het deze keer. Theuns en Van der Sande werden zesde en zevende. Roglic kwam eveneens veilig over de meet en won zo zijn eerste grote ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties