Klassementsrenner Deceuninck-Quick.Step kan Gilbert en Stybar niet genoeg bedanken

Knox dankt Gilbert en Stybar voor de steun in laatste bergrit

Klassementsrenner Deceuninck-Quick.Step kan Gilbert en Stybar niet genoeg bedanken
Foto: © photonews

Bijna drie weken lang had Deceuninck-Quick.Step één van de ontdekkingen uit de Vuelta in zijn rangen met James Knox, die bergop knap zijn mannetje stond. Tot hij in de derdelaatste etappe ten val kwam. Niet ideaal aangezien er nog een zware bergrit wachtte.

Voor de gehavende Knox was het op de voorlaatste dag van de Vuelta dan ook zwaar op de tanden bijten. Gelukkig kon hij rekenen op Philippe Gilbert en Zdenek Stybar om hem bij te staan. Knox speelde nipt zijn plaats in de top tien kwijt, maar zal de Vuelta wel kunnen uitrijden en dat is het voornaamste.

NOOIT EERDER ZO AFGEZIEN

De 23-jarige Brit kwam op sociale media dan ook met lovende woorden voor zijn twee ploegmaats. "Ik ben vrij zeker dat ik zonder hen het einde niet had gehaald. Nooit eerder heb ik zo afgezien op de fiets. Emotioneel en fysiek ben ik leeg. Ik kijk er naar uit om het af te ronden in Madrid."

Knox zal in dat geval de Vuelta beëindigen op een verdienstelijke elfde plek. Met nog de twee ritzeges van Gilbert en ook nog dagsucces voor Jakobsen en Cavagna is het voor Deceuninck-Quick.Step zeker een mooie grote ronde geweest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties