Roglic stevent af op eerste eindzege in grote ronde en is vooral opgelucht dat bergritten achter de rug zijn
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Roglic heeft bergen overleefd en gaat eerste Vuelta winnen

Roglic stevent af op eerste eindzege in grote ronde en is vooral opgelucht dat bergritten achter de rug zijn
Foto: © photonews

Primoz Roglic heeft ervoor moeten afzien, maar hij heeft het klaargespeeld: hij gaat bij aankomst in Madrid de Ronde van Spanje winnen. Zijn eerste eindzege in een grote ronde. Zijn voorbereiding heeft zijn vruchten afgeworpen. Roglic is vooral opgelucht dat de passage in de bergen voorbij is.

In de etappe naar Plataforma de Gredos werd de Sloveen nog danig op de proef gesteld. "We hebben getoond dat we een sterk team zijn", zegt de renner van Jumbo-Visma op de site van zijn ploeg. "Van bij de start waren we goed gepositioneerd en scherp. Iedereen deed een uitstekende job. Op het einde voelde ik dat ik goed genoeg was om met de besten mee te gaan. Gelukkig zijn er geen bergen meer."

Ik wil strijden voor de zege in elke koers 

Roglic was eigenlijk de grote favoriet in de Ronde van Italië, waar hij derde werd. In de Vuelta vielen alle puzzelstukjes dan toch in mekaar. "Na de Giro was het niet moeilijk om me te motiveren voor deze koers. Ik wil strijden voor de zege in elke koers waar ik aan deelneem. Ik heb me zo goed mogelijk voorbereid op deze Vuelta."

Hij heeft de overwinning alleszins niet cadeau gekregen. Op elk moment loerde er gevaar om de hoek. "Het zijn drie lastige weken geweest en ik ben blij dat het op zijn einde loopt. In elke rit gebeurde er wel iets, zelfs in de relatief vlakke etappes." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties