Toon Aerts kan kunstje van vorig jaar niet overdoen in Iowa, jonge landgenoot viert eerste WB-zege

Toon Aerts kan kunstje van vorig jaar niet overdoen in Iowa, jonge landgenoot viert eerste WB-zege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een aantal kleppers uit het veld passen voor de trip naar de States en dus liggen er kansen voor de anderen om te winnen in de Wereldbeker. Eli Iserbyt maakte er meteen gebruik van. Hij was al goed in Eeklo, waar hij tweede werd. Ditmaal reed hij als winnaar over de streep, voor Toon Aerts.

Die laatste was nochtans de favoriet en had vorig jaar de twee crossen in de VS gewonnen. De Belgische kampioen schudde ook enkele versnellingen uit zijn benen. Bij de tweede schifting waren enkel Iserbyt, Vermeersch en Soete nog mee.

AERTS KRAAKT

Aerts en Iserbyt waren de twee besten en hadden op vier ronden van het einde de rest al afgeschud. Bij een versnelling van Iserbyt twee ronden voor het einde kraakte Aerts. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal werkte zo in het slot van deze wedstrijd een mooie solo af.

FOUTJES BLIJVEN ACHTERWEGE

Iserbyt maakte immers geen enkele foutje en boekt op 21-jarige leeftijd zijn eerste overwinning in de Wereldbeker. Aerts moet genoegen nemen met de tweede plaats. Daan Soete vervolledigt het podium bij de mannen.

Bij de vrouwen een vreemd beeld, want door de afwezigen komen we de eerste echt bekende veldrijdster pas tegen op plaats vier in de persoon van Van der Heijden. De Canadese Rochette ging op pad met Nash en Honsinger. Rochette reed iin de voorlaatste ronde weg van haar belaagsters en soleerde naar winst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties