Valverde komt nog met kleine sneer naar Astana: "Had niet durven dromen over tweede plaats"
Redactie
| 5 reacties

Valverde had op meer hulp van Astana gehoopt in achtervolging op Pogacar

Valverde komt nog met kleine sneer naar Astana: "Had niet durven dromen over tweede plaats"
Foto: © photonews

De handen gaan meer dan terecht op mekaar voor Alejandro Valverde. Op zijn 39ste gaat hij nog tweede eindigen in een grote ronde: onvoorstelbaar. Hij is dan ook heel gelukkig met het eindresultaat, zeker omdat de laatste rit met belang voor het klassement nog zeer uitdagend was.

Valverde had zichzelf niet kunnen inbeelden dat hij nog zo sterk voor de dag zou komen. "Ik ben heel tevreden over deze Vuelta. Voor de start van de koers had ik niet durven dromen over een tweede plaats. Aan een rit winnen had ik misschien wel gedacht, maar nooit aan het podium." 

AANWIJZINGEN VAN DE FANS

Zijn tweede plaats werd wel nog fel onder druk gezet in de laatste bergrit door de indrukwekkende Pogacar. "Het was een moeilijke finale voor mij, wegens de steile stukken, het weer en ook doordat ik niet op de hoogte was van tijdsverschilen. Fans langs de kant van de weg riepen me toe dat Pogacar twee minuten voor lag. Met de bonificatieseconden in de sprint kon ik de schade nog beperken." 

Valverde was de kritiek van Lopez over de aanval van Movistar op Roglic een dag eerder toch ook niet helemaal vergeten na de jacht op Pogacar. "Astana heeft ons nooit geholpen in de achtervolgen, ondanks dat ze alles aan het kwijtspelen waren." En nu die wereldtitel gaan verdedigen. "Ik denk dat ik in goede conditie zal verschijnen op het WK. Het zal een open koers worden en onze kansen zullen kleiner zijn dan in Oostenrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties