Van Avermaet boekt gigantische opsteker en wint zware GP van Montréal
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 56 reacties

Van Avermaet heeft nog het meeste over aan het eind in Montréal

Van Avermaet boekt gigantische opsteker en wint zware GP van Montréal
Foto: © photonews

Na de wedstrijd in Québec voorbije vrijdag werd het Canadese tweeluik beslecht met de GP van Montréal. In de finale werd het een spetterende strijd tussen grote namen en hier en daar een verrassing. Greg Van Avermaet toonde dat hij het winnen nog altijd niet verleerd is.

Er vertrok meteen een groep van vijf met een merkwaardige samenstelling: vier Canadezen en een Israëliër. Sagiv was de man uit Israël en voorts toonden ook thuisrijders Anderson, Chrétien, Dal-Cin en Zukowsky zich. Hun voorsprong loop op tot boven de tien minuten, om dan langzaam maar zeker te gaan slinken.

Eens de marge stilaan overbrugbaar leek, kwam Evenepoel al op de proppen met een aanval waar snee op zat. Het was alvast voldoende om Thomas te doen lossen. Evenepoel kreeg het gezelschap van onder andere ploegmaat Devenyns, alvorens het toch weer bij mekaar kwam.

VANMARCKE TOONT ZICH

Actie genoeg wel in deze GP van Montréal. Dan Martin deelde op een steil stuk een prik uit en Vanmarcke ging mee met een groepje. Ook ditmaal kwam het tot een hergroepering. Van de vroege vluchters hield Zukowsky het het langst vol, maar ook hij kon niet uit de greep van het peloton blijven.

De finale kwam stilaan wel op gang: het was dus een slecht moment voor Evenepoel om lek te rijden. Het kostte hem toch wel wat inspanning om opnieuw aan te sluiten. Earle van Israel Cycling Academy was er inmiddels overigens vandoor gegaan. Hij kreeg niet meer dan twintig seconden. Kort na het ingaan van de laatste ronde was zijn verhaal ook voorbij.

VAN AVERMAET EN WELLENS ATTENT MEE

Op een steil stuk werd er onder impuls van Peters en Woods toch een kloof geslaan. Er werd een groepje van een kleine twintigtal renners gevormd. Ook Van Avermaet en Wellens waren erbij. Namens AG2R nam Cosnefroy het initatief over van Peters om zo alleen weg te rijden.

Wellens ging in de achtervolging. Probleem voor hem was dat Mas in zijn wiel zat en niet wilde overnemen. Alaphilippe kwam immers ook nog uit de achtergrond en reed het gaatje op zijn landgenoot dicht. Een achtervolgend groepje, waarin Sagan veel werk leverde, sloot nog aan in de slotkilometer. Van Avermaet kwam er op het juiste moment uit en haalde het voor Ulissi, Garcia Cortina en Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn

Nieuwste reacties