Wanty-Gobert moet het stellen met podiumplaats in Frankrijk, aanval Viviani niet beloond in Coppa Bernocchi
Redactie
| 0 reacties

Guillaume Martin derde in Tour du Doubs

Wanty-Gobert moet het stellen met podiumplaats in Frankrijk, aanval Viviani niet beloond in Coppa Bernocchi
Foto: © photonews

Naast de slotetappe ook heel wat eendagswerk op het programma. Onder meer in Canada met de GP Montréal, maar ook op het Europese continent. Zo vonden de Tour du Doubs en Coppa Bernocchi plaats. De zege ging naar respectievelijk Stefan Küng en Phil Bauhaus.

De Belgen mengden zich in de debatten in de Tour du Doubs. Eerst Preben Van Hecke en later Dimitri Peyskens zaten in een ontsnapping. Die laatste bleek in de goede vlucht te zitten en hield het lang vol. Op Le Larmont moest hij wel Küng en Lietaer laten gaan.

LATE DEMARRAGE VAN KÜNG

Het peloton maakte wel volop jacht op de twee en zeven renners zagen hun kans om de oversteek te maken. Daarbij ook Guillaume Martin van Wanty-Gobert. Deze groep van negen bleef vooruit. Küng wist in de finale een gaatje te slaan. Wanneer dat gebeurt, mag je het tegen de Zwitserse tijdritspecialist vergeten. Bonnamour en Martin spurtten naar respectievelijk plek twee en drie.

In Italië werd dan weer de Coppa Bernocchi verreden. Viviani wilde niet wachten op een sprint en probeerde het eens met een aanval van ver. Hij kreeg Lutsenko en Visconti mee, een interessante kopgroep dus. Uiteindelijk werden zij tot de orde geroepen en werd het toch een sprint.

BAUHAUS DE RAPSTE

Door een late valpartij mocht er al een streep getrokken worden door de namen van renners als Bonifazio en Belletti. Hun landgenoten Consonni en Cima spurtten wel volop mee, maar de Duitser Phil Bauhaus was nog een tikkeltje sneller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties