Ploeg van Jens Debusschere moet zich reppen als het nog doorstart wil maken

Tijd tikt niet in het voordeel van het mogelijk nieuwe Katusha-Israël

Ploeg van Jens Debusschere moet zich reppen als het nog doorstart wil maken
Foto: © photonews

In de Tour wist Jens Debusschere nog niet goed wat te verwachten van de toekomst, maar tijdens de Vuelta volgde dan toch al meer nieuws. Katusha kiest om in het wielerpeloton te blijven, al is daar wel een fusie met een andere ploeg voor nodig.

Onderhandelingen met Arkéa-Samsic sprongen af, maar momenteel wijst alles op een fusie met Israel Cycling Academy. Dat meldt Het Nieuwsblad. Er moet dan wel snel een overeenkomst gesloten worden. Op 1 oktober moet er immers een volledig dossier zijn ingediend bij de UCI, met onder meer een officiële naam, bankgaranties etc.

MOGELIJK VIER BELGEN IN FUSIEPLOEG

Jens Debusschere ligt net als Jenthe Biermans nog onder contract bij Katusha. Hun lopende overeenkomsten zouden gewoon worden overgenomen. Ben Hermans verlengde net nog zijn verbintenis bij Israel Cycling Academy en ook Tom Van Asbroeck rijdt nog voor de Israëlische ploeg. Ook hun contracten blijven bij een eventuele fusie gelden.

Voor heel wat renners blijft hun toekomst wel afhankelijk van wat er gebeurt tussen de twee huidige formaties. Zo schermt Nils Politt met interesse van Deceuninck-Quick.Step en Ineos, maar de Duitser ligt nog altijd vast bij Katusha.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties