CCC ziet eens andere Belg naar ereplaats rijden: "Ik probeerde aan te vallen met 500 meter te gaan"
Redactie
| 0 reacties

Gijs Van Hoecke eindigt na aanval in het slot achtste in derde rit in Slovakije

CCC ziet eens andere Belg naar ereplaats rijden: "Ik probeerde aan te vallen met 500 meter te gaan"
Foto: © photonews

Bij CCC zijn ze gewend om met Greg Van Avermaet voor de prijzen te gaan. In de Ronde van Slovakije is het Gijs Van Hoecke die voor de Belgische inbreng zorgt. Aan aanvalslust en vechtlust ontbreekt het hem alleszins niet. Dat heeft hij laten zien in de derde etappe.

Terwijl het helemaal geen gemakkelijke rit was. "Het was weer een leuke dag koersen met het hele team", oordeelt Van Hoecke op de site van CCC. "We zaten de hele dag goed vooraan. In de finale werd het wat hectisch, met enkele waaiers. We deden een goeie job, want we zaten met vier in de eerste groep."

AANVAL TE VROEG

Dat was al niet slecht, maar het kwam toch tot een hergroepering. "Op het einde kwam alles terug samen, nog voor de oplopende sprint. Ik probeerde aan te vallen met 500 meter te gaan, maar het bleek achteraf iets te vroeg. Kamil Gradek en ik eindigden wel in de top tien." Het werd een achtste plaats voor Van Hoecke.

Zo hielden ze er bij de ploeg toch iets aan over, al was het toch vooral een troostprijs. Ritwinnaar Démare maakte immers indruk. "Helaas gaat Démare voorbij Kamil in het klassement en rijdt hij hem zo van het podium", beseft Van Hoecke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties