Duel tussen Nederland en Duitsland kondigt zich aan op eerste dag van WK wielrennen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Nederland en Duitsland de favorieten op WK voor team relay

Duel tussen Nederland en Duitsland kondigt zich aan op eerste dag van WK wielrennen
Foto: © photonews

Zondag reeds gaat het WK wegwielrennen van start in Yorkshire. De wegrit bij de mannen staat een week later pas op het programma, maar ook andere disciplines zijn meer dan de moeite waard. De eerste die aan bod komt, deed al veel stof opwaaien: het WK gemengd ploegentijdrijden.

Of team relay, dat bekt iets gemakkelijker. Het heeft zijn voor-en tegenstanders en komt in de plaats van het WK ploegentijdrijden, dat tot vorig jaar georganiseerd werd. Dat was een strijd tussen de merkenteams. Voortaan is er enkel nog plaats voor landenteams op het WK. Elk team bestaat uit drie mannen en drie vrouwen.

Elk om de beurt krijgen de mannen en de vrouwen hun kans om hun land een zo snel mogelijke tijd te bezorgen. Er zal dus tweemaal een afstand van 13,8 kilometer afgelegd worden in en rond Harrogate, Yorkshire. Op het heuvelachtige parcours zijn dit de landen om naar uit te kijken:

BELGIË

Uiteraard zijn we benieuwd naar wat de Belgen vermogen in deze discipline. Onze specialisten bij de mannen richten zich volop op het individuele werk. Duyck moest dan weer afzeggen om medische redenen. Groot zijn de verwachtingen niet, maar dat kan misschien ook een voordeel zijn. Jan Bakelants, Frederik Frison, Senne Leysen, Sofie De Vuyst, Valerie Demey en Julie Van de Velde gaan hun beste beentje voorzetten.

DUITSLAND

Bij de Mannschaft is het de grote vraag in welke staat der Pantzerwagen zich aan de start meldt. Tony Martin kwam immers zwaar ten val in de Vuelta, maar wilde wel graag het WK gemengd ploegentijdrijden rijden. Met ook nog Politt en Sütterlin en bij de vrouwen Brennauer, Klein en Kröger kan Duitsland sowieso sterke papieren voorleggen.

ITALIË

Edoardo Affini is een tijdrittalent en wist op het individuele EK tijdrijden alvast brons te veroveren. De Italianen hopen dat zijn potentieel naar een mooi resultaat kan leiden. Ook Elia Viviani werd overtuigd om mee te doen. Ook de dames zorgen voor meer dan genoeg ervaring met Longo Borghini en Guderzo.

NEDERLAND

Oranje was in Alkmaar op het EK al de beste toen deze discipline voor het eerst georganiseerd werd op een kampioenschap. In vergelijking met die ploeg neemt Brand de plek in van Mackaij en doet Van Emden bij de mannen mee in de plaats van Sinkeldam. Nederland schuift dus opnieuw een zeer sterk geheel naar voren.

SLOVENIË

Slovenië zet zich stilaan meer en meer op de kaart door de kwaliteiten van Roglic als ronderenner en het ontbolsteren van Pogacar. Ze zijn ook allebei aanwezig in het team relay. Met die twee kom je al een eind ver in het tijdrijden. Tratnik vult de sterke mannenploeg aan. Van de vrouwen moet er wel niet zoveel verwacht worden.

SPANJE

Veel last zal op de schouders liggen van Castroviejo, die de boel zal moeten doen draaien bij de mannen. Hij mag zich als ervaren tijdrijden opmaken voor heel wat kopbeurten. De Spaanse dames moeten ook wel tot iets in staat zijn, want de drie nationale kampioenen van de voorbije jaren tekenen present.

ONZE STERREN VOOR HET WK GEMENGD PLOEGENTIJDRIJDEN:

*** Duitsland - Nederland
** Italië - Slovenië
* Spanje

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties