Jolien D'hoore ging door een enorm zware periode: "Als het mij dan was overkomen, was ik gestopt met wielrennen"
Nils Wens
| 3 reacties

Jolien D'hoore heeft een moeilijke periode achter de rug

Jolien D'hoore ging door een enorm zware periode: "Als het mij dan was overkomen, was ik gestopt met wielrennen"
Foto: © photonews

Het was niet het seizoen van Jolien D'hoore. De wielrenster kreeg te maken met enkele zware blessures. Ze ging dan ook door een zware periode. Ze zegt zelfs dat, als het haar twee jaar geleden was overkomen, dat ze was gestopt met wielrennen.

Jolien D'hoore zit nog niet lang terug op fiets. Ze maakte vorige week haar comeback in het vrouwenwielrennen na een zware blessure. Zo is er dus ook geen WK voor de Belgische wielrenster.  Haar eerste val was in de Drentse Acht van Westerveld. Daar heeft een sleutelbeenbreuk opgelopen, maar vooral haar tweede val heeft mentaal voor heel wat problemen gezorgd.

Ze had daarbij namelijk haar linkerelleboog gebroken. In een interview bij Het Nieuwsblad vertelt ze hoe moeilijk ze het had. "Het werd mij teveel. Het kon mij allemaal even niet meer schelen. Ik keek niet naar de koersuitslagen en ik wilde ook even geen sociale media."

Tokio 2020

Ze heeft veel gehad aan haar familie en aan haar psycholoog, maar toch heeft ook een ander doel haar rechtgehouden. "Ik heb zitten denken of het nog wel de moeite was om terug op de fiets te kruipen, maar de Olympische Spelen in Tokio zijn echt nog wel een doel. Als ik dit twee of drie jaar geleden had meegemaakt, was ik zeker gestopt met koersen, omdat er dan geen Spelen waren. Wat ik na de Spelen ga doen is nog niet duidelijk. Ik ben dan wel dertig jaar oud, maar voorlopig doe ik het nog te graag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties