Nieuwste aanwinst van Deceuninck-Quick.Step beleeft echte droomweek: "Ik weet ook niet wat er allemaal gebeurt"
Redactie
| 8 reacties

Jannik Steimle heeft zijn intrede bij Deceuninck-Quick.Step niet gemist

Nieuwste aanwinst van Deceuninck-Quick.Step beleeft echte droomweek: "Ik weet ook niet wat er allemaal gebeurt"
Foto: © photonews

De hele wielerwereld gaat zijn naam van de winnaar van het Kampioenschap van Vlaanderen nog wel leren kennen, als dat nu nog niet het geval is. Jannik Steimle heet het nieuwe talent van Deceuninck-Quick.Step. De Duitser toont meteen na het tekenen van zijn contract zijn potentieel.

"Voor mij is het een ongelooflijke week. Maandag tekende ik een driejarig contract, dinsdag won ik in Vichte en nu deze zege. Ik weet niet wat er allemaal gebeurt. In deze trui geloof je in jezelf. Je ploegmaats pushen je de hele tijd. De ploeg is één grote familie. Voor mij is het een droom om in deze trui te rijden", omschrijft Steimle zijn gevoel.

Het goede moment kiezen in de finale heeft hij blijkbaar al onder de knie. "Er stond zijwind en ik ging alleen. Ik ging vol gas. Ze zeiden me om niet achterom te kijken, maar ik moest toch kijken om te zien wat er achter mij gebeurde. Er was ruimte genoeg om de overwinning te vieren."

DE HELFT VAN ZIJN KOERSEN GEWONNEN

Tenslotte vertelt Steimle ook nog wat meer over zijn persoonlijk verhaal. "Ik weet dat ik een sterke renner ben. In het wielrennen heb je ook wat geluk nodig om in een goed team terecht te komen. Toen Deceuninck-Quick.Step mij vroeg om stagiair te worden, dacht ik nog niet aan een contract. Maar ze geloven in mij. Van de vier koersen die ik gereden heb, heb ik er twee gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties