Patrick Lefevere wil komaf maken met deze discipline op het WK: "Als het van mij afhangt, boycot ik dit event"
Redactie
| 57 reacties

Patrick Lefevere wil geen gemengde ploegenaflossing

Patrick Lefevere wil komaf maken met deze discipline op het WK: "Als het van mij afhangt, boycot ik dit event"
Foto: © photonews

Zondag beginnen de wielrenners aan het WK in Yorkshire, maar er is één opvallende nieuwigheid. Er zal een een gemengde ploegenaflossing zijn waarbij mannen en vrouwen samen zullen rijden. Er is geen traditionele ploegentijdrit meer. Lefevere vindt het niet kunnen.

Voor het eerst sinds 2012 is er geen ploegentijdrit. Het wordt vervangen door een gemengde ploegenaflossing. Mannen en vrouwen zullen dus samen rijden. Op het voorbije EK was deze discipline er ook. Eerst rijden drie mannen de tijdrit en dan worden ze afgelost door drie vrouwen. 

Lefevere begrijpt het niet. Bij Het Nieuwsblad vertelt hij dat hij helemaal niet achter het idee staat. "Als het van mij afhangt, boycot ik dit event. De ploegentijdrit was prestigieus. De ploegen gebruikten hun beste tijdrijders voor dit event en het leefde enorm. Ik snap niet waarom het verdwijnt."

Nederland

Volgens Lefevere gaan veel renners de gemengde ploegenaflossing laten schieten. "Het machtsverschil is nu te groot. Nederland kan winnen met vijf minuten voorsprong. Veel renners gaan het dan ook laten schieten. Volgens de UCI zal het event groeien, maar daar heb ik mijn bedenkingen bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties