Roosen en Groenewegen verslikken zich in stagiair van Deceuninck-Quick.Step

Roosen en Groenewegen verslikken zich in stagiair van Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor het WK eraan komt, was het nog tijd voor een ander kampioenschap, het Kampioenschap van Vlaanderen. Ook wel Koolskamp Koers genoemd. Door een zware finale werd het enigszins verrassend geen sprint. Jannik Steimle boekte zijn tweede overwinning voor Deceuninck-Quick.Step.

De eerste ronde werd aan een hoge gemiddelde snelheid afgewerkt. Het tempo lag zo hoog dat de demarrages even op zich lieten wachten. Koch, Seye en Sefa sloegen er wel in om een kloof te slaan. Marchand zette nog de achtervolging in, maar was veroordeeld tot een chasse patate.

Op de nieuwe omloop liep de voorsprong van de drie aardig op, tot maximaal zes en een halve minuut. Nadien ging het verschil wel snel slinken onder impuls van Deceuninck-Quick.Step en Corendon-Circus. Op 25 kilometer van de meet vond een hergroepering plaats.

GEEN AFWACHTENDE HOUDING

Desondanks bleef het een harde koers en zelfs enkele rappere mannen wilden niet wachten op de sprint. Theuns, Merlier en ook Jan-Willem van Schip toonden zich. Jannik Steimle, de stagiair van Deceuninck-Quick.Step,  reed in de laatste tien kilometers weg.

Roosen en Rickaert trachtten er achteraan te gaan, Serry beschermde de aanval van Steimle in het achtervolgende groepje. Roosen wilde dan nog op zijn eentje de kloof dichten. Dat lukte echter niet. De dichtste ereplaatsen waren wel voor Jumbo-renners Roosen en Groenewegen. Steimle hield stand tot op de streep.

METEEN SUCCES NA CONTRACT

Steimle tekende onlangs zijn profcontract voor de volgende jaren bij Deceuninck-Quick.Step. Sindsdien heeft de Duitser de twee koersen waar hij aan deelnam, Textielprijs Vichte en dus dit Kampioenschap van Vlaanderen, gewonnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties