Belgen aangenaam verrast door prijzengeld gemengd ploegentijdrijden, maar zorgen om iedereen fit te krijgen

Frederik Frison onzeker voor het financieel aantrekkelijke WK team relay

Belgen aangenaam verrast door prijzengeld gemengd ploegentijdrijden, maar zorgen om iedereen fit te krijgen
Foto: © photonews

Niet iedereen ligt wakker van het WK gemengd ploegentijdrijden. Nochtans valt er op financieel vlak wel een zaakje te doen bij de renners. Dat hebben ook de Belgische deelnemers inmiddels vernomen. Het is wel niet zeker of Frederik Frison deel kan uitmaken van de Belgische ploeg.

Liefst 167000 euro zal er uitgedeeld worden op het WK Mixed Team Relay. Dat is zeventig procent van het totale prijzengeld op het WK wegwielrennen. Er gaat 58500 euro naar de nieuwe wereldkampioen ploegentijdrijden. Dat is 9750 per renner of renster. Wie volgende zondag als eerste over de streep rijdt in de WK-wegrit, ontvangt 2000 euro minder.

Ook in het kamp van de Belgen heeft men inmiddels akte genomen van deze prijzen. "Voor ons is dat zeer veel geld", laat Sofie De Vuyst weten aan Het Nieuwsblad. "We rijden een heel jaar vooral voor ons plezier. Als we echt geld zouden willen verdienen, zouden we beter een ander beroep kiezen. Dit is dus zeer leuk."

Jan Bakelants beschouwt het eveneens als een opsteker. "Ik wist het niet. Ik zag de wedstrijd als een leuke kans om nog eens met de Belgische nationale ploeg te koersen, maar nu blijkt het ook nog lucratief te zijn. Zeer bijzonder, want op een WK is al sinds mensenheugnis geen rotte frank meer te verdienen."

RICKAERT HOUDT ZICH KLAAR

Dat wil niet zeggen dat het Belgische team zonder zorgen naar de wedstrijd kan toeleven. Frederik Frison is immers onzeker. De renner van Lotto Soudal heeft last van zijn maag. Als hij niet fit geraakt, moet eerste reserve Jonas Rickaert nog naar Yorkshire afreizen. Over het aantreden van Bakelants, Leysen, De Vuyst, Van de Velde en Demey bestaat geen twijfel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties