Jan Bakelants verdedigt Mixed Team Relay en schat Belgische kansen in
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Bakelants gelooft wel dat Mixed Team Relay een toekomst heeft

Jan Bakelants verdedigt Mixed Team Relay en schat Belgische kansen in
Foto: © photonews

Het opstarten van het gemengde ploegentijdrijden met landenteams op kampioenschappen heeft al voor heel wat discussie gezorgd. Patrick Lefevere is tegen. Jan Bakelants is voor en maakt dan ook deel uit van de Belgische selectie voor de eerste editie op een WK.

Bakelants gelooft dat het een toekomst heeft. "Nieuwe ideeën stuiten vaker op weerstand. Nu is de interesse nog lauw. Maar wat als de discipline in Parijs 2024 plots het olympisch programma haalt? Niet ondenkbaar, gezien de gendergelijkheid die het Internationaal Olympisch Comité nastreeft. Dit initiatief verdient een eerlijke kans", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Het is wel zo dat op dit moment verschillende toppers er niet warm voor lopen. "Niet iederéén is beschikbaar. Er wordt dit weekend ook nog elders gekoerst." Wel aan de start: renners als Affini, Pogacar, Roglic, Castroviejo en Van Emden. "Lastige tegenstand. Een medaille wordt hoe dan ook moeilijk."

NIET UIT DE TOON VALLEN

En wat verwacht Bakelants ervan op persoonlijik vlak? "Het is maar 14 kilometer, maar wel à fond. Ik laat het wat op me afkomen. Ik denk niet dat ik uit de toon zal vallen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties