Italiaanse bondscoach pakt het nog heel wat complexer aan dan Verbrugghe: Trentin kent bijna zijn helpers

Italiaanse bondscoach pakt het nog heel wat complexer aan dan Verbrugghe: Trentin kent bijna zijn helpers
Foto: © photonews

Matteo Trentin kreeg er in Groot-Brittanië een paar keer van langs van Mathieu van der Poel, maar hoopt de rollen op het WK om te draaien. In België maakte Rik Verbrugghe de selectie in twee keer bekend, in Italië is die nog altijd nog niet volledig af.

Italiaans bondscoach Davide Cassani heeft zo zijn eigen manier om zijn renners aan te duiden. Hij maakte eerst een shortlist bekend van renners die in aanmerking kwamen. Inmiddels is hij tot een tweede voorlopige selectie gekomen. Er moet nog twee man afvallen.

Een week voor de WK-wegrit is de selectie voor Italië dus nog altijd niet definitief. Toch een beetje apart. Het voorlopige lijstje van tien moet nog herleid worden naar acht. Momenteel mogen Bettiol, Cimolai, Colbrelli, Formolo, Moscon, Puccio, Sbaragli, Trentin, Ulissi en Visconti hopen om er op het WK bij te zijn.

UITKIJKEN NAAR TRENTIN EN ULISSI

Nu mag Trentin wel al op beide oren slapen. Hij is immers de kopman bij afwezigheid van Elia Viviani. Ook Ulissi liet in recente wedstrijden al zien dat de vorm goed is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties