Laatste test is Van der Poel bevallen: "Ik heb al paar keer meegemaakt om als favoriet naar kampioenschap te gaan"
Redactie
| 36 reacties

Van der Poel maakt zich week voor het WK nog niet druk

Laatste test is Van der Poel bevallen: "Ik heb al paar keer meegemaakt om als favoriet naar kampioenschap te gaan"
Foto: © photonews

In de Primus Classic heeft Mathieu van der Poel nog eens laten zien dat hij goed is met een versnelling waar veel kracht achter zat. Voorts was het vooral de nodige afstand afmalen. Opdracht volbracht dus. De topfavoriet blijft behoorlijk rustig in aanloop naar het WK.

Met een WK van 285 kilometer voor de boeg wilde Van der Poel de Primus Classic gerust nog meepikken. "Ik probeerde die afstand nog eens één keer in de benen te krijgen", vertelde de Nederlander aan de aankomst aan de Belgische media. Dat heb ik niet gedaan de laatste tijd en dat vind ik wel belangrijk. Ik heb mijn benen kunnen testen. Ik vond ze goed, maar het is jammer dat de koers daarna een beetje op slot ging." 

Dat betreurde Van der Poel eigenlijk best wel. "Anders had er misschien iets meer ingezeten." Kan zo'n scenario ook op het WK in Yorkshire? "We hebben nogal gezien dat de favorieten naar mekaar blijven kijken en dat er iemand anders mee aan de haal gaat. Dat kan."

GEEN LAST VAN DRUK 

De sprint in Haacht liet hij wel aan zich voorbijgaan. "Ik was niet goed genoeg gepositioneerd. Ik ben ook niet de snelste op zo'n aankomst als de koers niet lastig genoeg was." Van de druk heeft hij voorlopig geen last. "Ik heb het al een paar keer meegemaakt om als favoriet naar een kampioenschap te gaan. Dan leer je daar wel mee omgaan." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties