Roglic past alsnog voor Mixed Team Relays na kritiek op discipline van ploegleider
Redactie
| 3 reacties

Primoz Roglic doet niet mee aan Mixed Team Relays

Roglic past alsnog voor Mixed Team Relays na kritiek op discipline van ploegleider
Foto: © photonews

Primoz Roglic heeft nog maar net op knappe wijze de Vuelta gewonnen. Die vorm zal hij ook willen etaleren op het WK. De eerste discipline komt vandaag aan bod vanaf 13u20 met de Mixed Team Relays. Naar Roglic hoeft u echter niet te zoeken.

Nochtans was het wel voorzien dat Roglic deel zou uitmaken van de Sloveense selectie. In laatste instantie heeft de ronderenner dus afgezegd. De kansen op een medaille zijn zo voor Slovenië meteen een flink stuk geslonken. Met Roglic en Pogacar had het bij de mannen zeker één van de betere tijden kunnen neerzetten.

HERSTEL NA VAL OF ANDERE OORZAAK?

Volgens Sloveense bronnen ondervindt Roglic nog last van een val tijdens de Vuelta en wil hij geen onnodige risico's nemen met het oog op de individuele tijdrit. Anderzijds is het ook geen geheim dat ze bij Jumbo-Visma hun renner liever niet zagen meedoen aan het WK gemengd ploegentijdrijden.

Patrick Lefevere uitte al felle kritiek op de nieuwe discipline. Jumbo-ploegleider Richard Plugge liet op sociale media weten het met hem eens te zijn. Voor de Nederlander had dit weekend gerust gebruikt mogen worden voor een ander event.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties