Van Avermaet kon nog net mee na aanval Van der Poel: "Dat was redelijk zwaar"
Redactie
| 24 reacties

Van Avermaet genoot van kleine test na aanval Van der Poel

Van Avermaet kon nog net mee na aanval Van der Poel: "Dat was redelijk zwaar"
Foto: © photonews

Ook Greg Van Avermaet was van de partij in de Primus Classic. Niet zozeer het eindresultaat van belang, wel de waardeverhoudingen tussen de WK-favorieten op de lastigste momenten. Van Avermaet had zijn handen vol toen Van der Poel aanging, maar was wel mee.

CCC probeerde wel om zich in een goede situatie te positioneren, maar het koersverloop stond zo'n plannetje niet toe. "We hebben een paar keer geprobeerd. We zaten altijd goed vooraan, met eerst Schär en nadien ook nog Van Hooydonck. Ik kon mij een beetje afzijdig houden in de groep. Alles kwam spijtig genoeg terug samen", deed Van Avermaet het verhaal bij VTM Nieuws.

Zijn gevoel op de fiets was best goed. "Ik was tevreden hoe alles verliep. Het is toch nog altijd een jetlag die je moet overwinnen als je terug van Canada komt. De koers is zwaar. Niet zwaar genoeg om echt het grote verschil te maken, maar toch genoeg om de benen nog een keer te testen."

ZONDAG NOG ZWAARDER

Toen Van der Poel demarreerde, was het even alle hens aan dek. Enkele WK-favorieten konden zich zo al eens meten met mekaar. "Dat was redelijk zwaar. Ik denk dat Mathieu één van de favorieten is samen met Sagan en mezelf. Het was wel leuk om er terug bij te zitten. Dat zijn altijd kleine testjes onderling, maar volgende zondag zal de koers nog een beetje zwaarder zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties