Belgen zijn het totaal oneens na apocalyptische toestanden: "Wij zijn renners en geen bruistabletjes"

Belgen zijn het totaal oneens na apocalyptische toestanden: "Wij zijn renners en geen bruistabletjes"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen weer door een hond door te jagen is het vandaag in Yorkshire. Toch moesten Ilan Van Wilder en Brent Van Moer erdoor tijdens het WK tijdrijden voor beloften. Van Moer werd nog verdienstelijk vijfde en vond het in tegenstelling tot zijn landgenoot wel kunnen dat de tijdrit plaatsvond.

Dat het levensgevaarlijk en onverantwoord was, haalde Van Wilder aan na de aankomst. Brent Van Moer was het daar niet mee eens, blijkt uit zijn reactie bij Sporza. "We zijn renners en geen bruistabletjes. We moeten erdoor. Het is wat het is. Voor mij kan het zeker en vast. Het was voor iedereen gevaarlijk en de mannen die iets technischer zijn waren in het voordeel."

Tegen de winnaar was niet veel te doen 

Brent Van Moer

Was het podium mogelijk geweest voor Van Moer? "Ik strand op 16 seconden en die kan ik overal verliezen. Ik verlies veel seconden omdat ik altijd schrik had en stopte met trappen in grote plassen. Ik verloor op die manier veel snelheid, maar dat was voor iedereen het geval. Tegen de winnaar was niet veel te doen."

Ook de mensen in de volgwagen moesten rekening houden met de weersomstandigheden. "Ik had de ploeg gevraagd om me niet te zenuwachtig te maken. Als ik overal geremd zou hebben, dan zou ik minuten verloren hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties